Către duamna Budeanu și duamna Firea, cu multă dragoste

Sărumânușițele, duamne fine și cu mult, foarte mult bun simț. Ași vrea decât să vă transmit un mesaj, care mesaj vi-l transmit, ca de obicei, pe limba dumneavuastră, care e româna vorbit-ă esclusiv în satul unde aț apărut dâvâsâ pe lume. Iacătă ce ași vrea să vă spun.

Duamna Budeanu, cu dumneavuastră meam propus să fiu scurtă. La fel de scurtă ca și mintea lu’ matale atunci când vă apucaț să scriți pe feisbuc sau să postaț pe instagram. Io înțeleg că aț vrut să fiț amuzantă tare cu postarea aia care a șeruit-o și iubita dumneavuastră prietenă, madam Gaby, dar nu aț fost decât deloc. Aț părut decât o analfabetă, ceea ce nu consider că e foarte departe de adevăr, care încearcă ea să fie interesantă și sarcastică. Înfiorător de penibil și groaznic de grobian! Dacă nu înțelegeț ultima propiziție, vă recomand cu încredere un dicționar. Dicționarul e cartea aia groasă care o folosiț ca să puneț în balans diverse obiecte din casă sau atelier. Carte e ce puneț la fotomodelele de le chinuiți să poarte cârpele alea pe care cică le creaț dumneavoastră. Io sincer nu pot ca să îmi îmchipui cum aveț timp între cafele cu pretenarele dumneavuastră, Veorica, Găbița și Nuți să m-ai și tăieți niște cârpe și să le vindeți la niște prețuri așa mari. Mă rog, broșele Veoricăi nu s-e cunpără singure și e o dovadă de prietenie să daț cadouri la preteni. Mai ales când pretenii te pot ajuta din cele mai mizerabile puncte de vedere. Și mai ales când suferi de lipsă de empatie, creier și, în general, suflet. Ce ași vrea ca să vă doresc, duamna Budeanu, este să vă vindeți zdrențele în continuare (și aici nu mă refer la diverse apropiate ale dumneavuastră), dar pe la fel de mulți bani cât aț donat pentru orice pe lumea asta. Nu pentru copiii bolnavi de cancer, pen’ că văd că amărâții și săracii ăștia nu vă inpresionează. Pentru orice.

Madam Gaby. Găbița. Găbiț. Pot să vă zic Biț? Nu vă iau de braț, promit, că mi-e că vă jicnesc și după aia vă duceț la Digi 24 și ziceț că vam asaltat sau meam bătut joc de dâvâsâ și, doamne ajută, departe de mine această intenție. Dar dumneavuastră? Dumneavuastră de ce vă bateț joc de oameni, madam Firea? De ce sunteț atât de ordinară încât vă plinbaț peste tot purtând stindardul victimei și asupritei? De ce vi se pare că mizeria care aț dat șer pe pagina dâvâsâ de feisbuc este comparabilă cu faptul că vă trimit niște băieței răi mesaje în care vă înjură? Că nu e, mă giur. E mult mai rău ce aț făcut dâvâsâ. Și dacă vă e rău de la mesagele primite pe pagina de feisbuc, aveț două opțiuni. Fie luați niște fer pe cale bucală și orală, poate o mai puneț de o sârmă prin coloane și mai dobândiț o escursie la Londontaun, fie îl rugaț pe Pandele interlopu’ periculos să mai dea nește telefoane pe la amărâți, că parcă se pricepe. Se rezolvă, duamna Firea, ce dracu’?
Dumneavuastră vă doresc să aveț parte de pământ, da’ nu ca Ion din romanu’ cu acelaş nume. Altfel. Asta, evident, pen’ că asta aț donat pentru spitalul care îl înjuraț pe unde apucaț.

Doamnelor, amândouă. Mă scuzați că scriu corect, dar am obosit să mă prostesc. Sunteți niște caractere atât de mizerabile încât mă întreb cum vă mai rabdă pământul. Pe dumneavoastră și pe mulți alții din același aluat, desigur. Mă întreb cum de există oameni care sunt de acord cu dumneavoastră și mă mai întreb cum dracu’ am ajuns să trăiesc într-o țară condusă doar de ordinari, cocalari, analfabeți funcționali, escroci și „hai băeatu’ să facem o conbinație”. Urâtă tare situația asta. Urâtă tare!

P.S. Bravo Europa FM și Bravo Pro TV! Țara asta are nevoie de mai mulți oameni ca cei care au luat deciziile anunțate astăzi și de persoane juridice care să știe că omenia e mai importantă decât miliardele din conturi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s