Amsterdam e atunci când îți cumperi jachetă pe 8 iulie

Dacă mi-ați citit articolele de pe blog sau dacă mă urmăriți pe social media, probabil că știți deja că o dată pe lună mă sui într-un avion și hop! Stau o săptămână în Amsterdam. Nu vă spun care e săptămâna aia, că dacă vin hoții și îmi fură gablonțurile din plastic? Sau, și mai grav, dacă vin hoții și îmi stresează pisica?

Enihau, pe vremea când muream de cald în casă și dădeam drumul la aer condiționat din jumătate în jumătate de oră, îmi făceam valiza pentru a mi-o lua ușurel spre destinația clasică. Am aruncat 4 perechi de pantaloni, 5 tricouri și o jachetă la mișteaux, că poate mi se face răcoare seara de la vânturili de la canal. Am plecat în pantaloni scurți, tricou și sandale, iar când am ajuns pe plaiurile lalelelor mi-era un pic răcoare, dar am ajuns rapid la hotel, unde era cald. Sub plapumă. În rest, îmi îngheța nasul în timp ce stăteam cu hanoracul pe mine uitându-mă la Designated Survivor.

Luni am cedat. Au fost 13 grade la soare, iar ieșitul la țigară devenise o misiune la fel de imposibilă cum părea acum un an reuniunea făcută de alea două sub numele de Andre. Am cedat și m-am dus să îmi cumpăr jachete și haine groase. Luni era 8 iulie. Eu pe 8 iulie mi-am cumpărat jachete și haine groase, iar dacă nu costa 80 de euro mi-aș fi luat și o geacă, sunt absolut sigură.

De marți s-a încălzit, în accepțiunea localnicilor. În a mea începuseră să se dezghețe țurțurii de pe gene. Cert este că azi ei nu mai pot de cald și umblă în mânecă scurtă. Și eu umblu în mânecă scurtă. Sub frumoasa mea jachetă gri.

Sunt absolut pregătită să vin acasă. La ale mele 40 de grade și la a mea factură la lumină umflată de abuzul la care e supus aerul condiționat. Ne vedem curând, Otopeni! Bagă lemne pe foc, că viu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s