6 milioane de suflete se uită acum la noi și sper că sunt măcar un pic mândre

Aș fi vrut să pot să vă povestesc astăzi despre ce am făcut în vacanță. Despre cum m-am distrat, cum am apărut la știrile de la Antena 1, cum am petrecut mai mult timp cu prietenii și cât de bine mi-a făcut asta, dar nu pot. Pur și simplu nu mi se pare firesc ca într-o zi în care comemorăm ororile aduse de Holocaust eu să vă povestesc despre cât de mișto am dus-o o săptămână întreagă.

Începând cu ieri seară și terminând cu apusul zilei de azi, în Israel se comemorează toate cele 6 milioane de suflete care au pierit în timpul Holocaustului. De 2 ori, o dată aseară și o dată azi dimineață, în Israel a sunat sirena care îi îndeamnă pe toți cei care o aud să se oprească din orice fac și să petreacă 2 minute în liniște, gândindu-se la tot ce înseamnă Holocaustul pentru ei. Și 2 minute e puțin în comparație cu cei 11 ani și jumătate pe care ar trebui să îi petrecem în tăcere dacă am ține un moment de reculegere pentru fiecare evreu care a pierit în timpul Holocaustului.

Aș fi vrut să vă spun multe despre asta. Aș fi vrut să vă povestesc tot ce am învățat pe parcursul vremii despre asta. Aș fi vrut să vă explic cât de greșit și de nedrept mi se pare tot ce s-a întâmplat și de ce este atât de important să nu se repete niciodată ceva asemănător Holocaustului. Aș fi vrut să vă explic cum ura nefondată face victime nevinovate și cum oamenii care îndoctrinează alți oameni nu trebuie lăsați să își ducă misiunea la bun sfârșit. Aș fi vrut să vă spun cât de mândră sunt că sunt evreică și că ai mei m-au crescut așa. Cât de mult îmi iubesc comunitatea și cum majoritatea prietenilor mei fac parte din ea. Aș fi vrut să vă spun tot ce pot și știu ca să vă conving să iubiți sincer și curat, iar ce nu puteți iubi să ignorați cu desăvârșire.

Dar nu cred că o pot face mai bine ca ei. Căutați pe instagram eva.stories, uitați-vă la story-urile contului și o să înțelegeți de ce nu o pot face mai bine ca ei. De mult nu am ai avut fiori așa ca atunci când am văzut povestea asta. De mult nu am experimentat sentimente atât de puternice. De mult uitasem că vreau să merg la March of the Living și de mult uitasem cât de mult apreciez cine sunt și cum am fost crescută.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s