Mai diăr mistăr Liviu, aim ăfreid ai dount biliviu

Duomnu Liviu, scuzoaiele mele de rigoare că întârzii către dumneavuastră cu aceste cuvinte alese. Am văzut că ați eșit acu fo 2-3 zile să vorbiți națiunii căutătoare de adevăr și lumină despre aragaze, usereu, aleanțe și toate nororocirile ce urmează să se abată asupra țărișoarei noastre, iar eu nu am recționat răpidi răpijor așa cum fac de obicei. Să nu credeți carecumva că din cauză de lipsă de interes, nu nu. E din cauză de sărbători precoce. Adicătelea la noi, la evrei, paștele e un pic mai devreme decât paștele lu mata, ba chiar mai devreme și decât paștele de la catolici. E un fel de paștele mă-tii de hoț împuțit dar altfel. Eu ași vrea acum să vă egzplic cam ce părere am despre ce ai zis ‘mneata la Botoșani, dar înainte de asta, vreau să anunț încă de la început că o să vă bag în categoria pretenelor și colegelor mneavoastră, adică la Vivat duamna! că n-are sens, nea Liviu, să fac categorie deosebită. În primul rând pentru că tu nu te deosebești cu nimic de restul și în al doilea rând că aș vrea să te bag în alte părți, dar mă mulțumesc cu categoria.

O să încep cu aragazele, parscă acela e subiectul cel mai dureros pentru mine, această masterșefă desăvârșită și bucătăreasă demnă de toată invidia. În primul rând, io vreau să declar că aragazul meu marca Carpați nu îl dau la nimenea, că e moștenire de familie, de pe vremea lui Ion pupătorul de pământ din romanul autorului cu același prenume ca ‘mneata. Nu intru în detalii că n-are rost, oricum nu știți și nici nu are rost să vă bateți căpuțul ‘cela frumos și purtător de mustață cu astfel de detalii inutile. Ca soluție la hoția ce se va petrece inevatibil dacă va câștiga usereul alegerile, eu voi scoate spirtiera din dulapul din garaj și voi găti cu dânsa. Nu e cel mai ușor, dar nu te poți juca cu soarta și destinul, ci doar să îți iei măsuri de precauție și să cauți soluții la problemele ineluctabile. Ce cuvinte mari știu și nu din manualul de membru de partid. Astea le-am citit în altfel de cărți. Deci carevasăzică aș vrea să știu dacă considerați și ‘mneavoastră că e o idee bună să ne înlocuim aragazele cu spirtiere sau direct cu cărbuni încinși pe gresie, ca să surprindem adversarul. Adică, să vă dau un exemplu, ca să înțelegeți mai bine. Când vine Cioloș la mine pă Brăilița și trece de fiara Ferrari, când se pregătește să debranșeze aragazul, hop! găsește cărbunii acolo. Și surprins fiind, pot ca să îi dau cu sacul de bobițe în cap ca să ucid dușmanul din fașă și să nu mai aibă ocazia să mai fure și de la alți cetățeni nevinovați. După cum puteți observa, sunt un fel de justițiar, bre nea Liviu.

Privitor la frigideruri, aici nu pot să spun că mă foarte deranjează să îmi ia Zilul. Nu de alta, dar și așa îngheață tot ce stă într-ânsul, ceea ce poate fi un lucru bun, că se păstrează proaspăt și o fi păstrat și dânsul mentalitatea rusnacă de nimic nu se pierde, totul se transformă. Evident, am o soluție și pentru prevenția acestei tragedii și surprinderea dușmanului de moarte întruchipat în usereu. Bre nea Dragnea, oricum încălzirea globală provoacă să fie 4 grade noaptea la jumatea lui aprilie, așa că putem să ne lăsăm pe mâna naturii, că are ea grijă de noi. Ne punem toate produsele pe balcon și le lăsăm acolo. Nici nu mai cheltuim banii pe curent electric, nici nu ne mai autoterorizăm cu zgomotul făcut de frigider, iar cei care au frigidere d-alea scumpe, să se ducă dracu’, că țara noastră trece printr-o perioada de mare criză, iar ei se gândesc decât cum să le curgă apă sau cuburi de gheață din ușa la frigider. Uameni răi și dezinteresați, brea nea Liviu. Uameni răi și dezinteresați.

Ai mai zis ‘mneata și despre dispariția subită a caselor și mașinilor. Practic în momentul în care cineva pune ștampila pe usereu în cabina de votare, Cioloș află și o trimite pe Clotilde să pocnească din degete ca Tanos în Avengiărs ca să îmi teleporteze casa și mașina direct în sediul usereu. Acum, nu că nu te cred, bre nea Liviu, doar că mi se pare că e cam mic sediul lor ca să găzduiască și casă și masă și mașină de la toți cetățenii care îi votează. Sau credeți că nici măcar nu le teleportează, ci își fac mici sedii în casele noastre și ne colantează mașinile cu sticăre cu usereu, plus și altele? Aolio, bre nea Liviu, ce imagine sinistră tocmai am în fața ochilor. Mă ia cu leașin. Să o sune cineva pe Olivia să îmi administreze niște urzici pă venă ca să îmi reviu. Pentru acest scenariu, bre nea Liviu, nu am o soluție. Creativitatea și imaginația mea se oprește aici pen’ că nu mai pot de supărare și tristețe când mă gândesc ce urmează dacă se votează cu usereu.

Io știi ce zic, bre nea Liviu? Nu știi, dar îți zic io. Io zic să îi lași în pace să voteze ce vor ei. Nici nu te mai băga. Dispari de pe scena politică că nu te merită, brea nea Liviu, nimeni din țara asta. Nu știu dușmănoșii ăștia să te aprecieze și nu știu că tu de fapt le vrei doar binele. România nu merită mai mult de la matale, bre nea Liviu. Irina merită mai mult, dar doar din atenția ta, bre nea Liviu. Fă-o Irina Dragnea și mergeți departe ca să vă trăiți viața fericiți și mulțumiți. Am auzit că Costa Rica e o destinație bună că au mai mers și alții ca ‘mneata și a fost prolific tare pentru dânșii. Mergeți, bre nea Liviu, că nu mai are sens să stați cu uamenii de aici. Vivat domnu’! Vivat aragazele!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s