Am fost la The Sonic Taste și mi-a plăcut

La concert, la The Sonic Taste, ca să fiu mai explicită. După cum bine știți, nu sunt un mare critic muzical și nici nu am aceasta cultură muzicală super variată, dar am ureche muzicală și gusturi fine. Chestii de genetică, evident. Pentru că nu sunt Iosif Sava, nu o să mă apuc să mi-o ard în mega bășini și să fac Serata muzicală cu subiectul trupei ăsteia simpatice, dar vreau să vă spun câteva impresii de om, de femeie corporatistă și de duduie creață, cu zâmbet expresiv și cu ochelari asortați la accesorii.

În primul rând mi-a plăcut mult că nu au început showul așa, din senin. Știți cum e de obicei. Vine lumea în sală, își găsește un loc de unde consideră că o să vadă bine, își mai ia o bere de la bar, vede că locul i s-a ocupat, înjură și reia procesul. La ei a fost altfel. A fost o cortină – ecran (care nu sunt convinsă că așa se cheamă, dar așa o vom numi de aici înainte) în fața scenei, pe care au proiectat un filmuleț cu fata din videoclip. Fata care dansa, se simțea bine, era frumoasă așa cum e și în clip și parcă îți transmitea că o să fie mișto ce urmează să vezi.

În al doilea rând, pe lângă faptul că îmi place de ei ca oameni, îmi place de ei ca artiști. Îmi place că au grijă și investesc mult în felul în care arată. Îmi place că au grijă ca melodiile lor să sune impecabil și să aibă un mesaj frumos, nu că se duc la piață și iau o rață. Îmi place că toate cântecele lor sunt în engleză și una exemplară. Îmi place că încearcă din răsputeri să câștige cât mai multă vizibilitate, dar în cel mai onest mod, nu prin promovarea unor produse de căcat care poate-poate le fac un reach mai mare. Îmi place că l-au invitat pe Bobo să cânte cu ei și nu eu am plâns când a urcat pe scenă, voi ați plâns, că eu nu plâng niciodată și nici nu mă impresionează absolut deloc oamenii care au voință și care încearcă mereu să caute ceva frumos în orice lucru absolut oribil și sinistru, pe voi vă impresionează. Îmi place de ei pentru că vor să se afirme, că visează cu ochii deschiși, iar când își revin, caută modalități prin care să își transforme visele în realitate. Îmi place că le place de oameni și că vor să facă asta pentru oameni și îmi place că sună al dracu’ de bine și înregistrările, dar și live-urile. Îmi place că mereu vor să evolueze și că au ani întregi de ascultat muzică din toate genurile. Îmi place că sunt sârguincioși, serioși, nu fac promisuni pe care să nu și le țină față de fanii lor și nici nu abuzează de încrederea pe care ei le-o oferă.

Din punctul meu de vedere de om care își petrece cel puțin 3 ore pe zi pe Spotify și cu căștile în urechi, The Sonic Taste e o trupă care promite multe și căreia îi doresc să umple arenele alea mari la un moment dat. Nu numai pentru că merită asta pentru cât muncesc, dar și pentru că până și atunci când o să le umple, tot o să iasă la un pahar de gin cu oamenii care le plac după.

Sunteți niște simpatici, dragii mei dragi. Și mi-e foarte greu să zic asta oamenilor, de obicei, pentru că e foarte greu să îmi intri în grații. Sunteți niște oameni foarte mișto pe care mă bucur foarte tare că mi i-a scos destinul în cale și pe care mi-ar face o super super mare plăcere să îi am cât mai mult timp alături pe drumul ăsta pe care mă duce viața.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s