Cine n-are brecheți strigă ooooo! Cine are domeniu .ro strigă oooo!

Dragi tovarăși și pretini,
Aș dori să anunț pe această cale că, după cum sugerează și titlul, am rămas făr’ de brecheți. Adicătelea nu mai am ceramică pe dinți, ci plastic. Pentru că știu că vă întrebați ce înseamnă asta, și chiar dacă nu vă întrebați aia e, o să vă explic în rândurile de mai jos ce presupune această tranziție și cum am ajuns la ea.

Era o zi de miercuri frumoasă în care mă dusesem, ca de obicei, la Vlad să îmi strângă arcul de pe brecheți. M-am întins ca o divă pe scaunul de dentist și am așteptat să înceapă clasica procedură. Începusem să mă gândesc la ce am de făcut a doua zi la birou, ce progam pot să îmi fac în week-end, oare ce fac prietenii mei în timpul ăsta, unde se duc șosetele din mașina de spălat când se duc și cât o să mai reziste Măruță la televizor, când, deodată îl aud pe Vlad spunând păi cred că am putea să îți dăm jos aparatul.

Trebuie să recunosc că am avut parte de experiențe foarte mișto pe parcursul vieții mele până acum, dar asta părea că le întrece pe toate. Sau, mă rog, aproape pe toate. Cu lacrimi în ochi și glas tremurat îl întreb Acum? iar el îmi răspunde râzând eh, nu chiar acum, dar data viitoare sigur. Am așteptat acea dată viitoare cum așteaptă puștoaicele de 13 ani să se dea mare Abi, rege pă România, cu papuci Gucci în picioare, desenând ca pușcăriașii liniuțe pe pereți și evitând orice gripat sau răcit, doar ca să fiu sigură că pe 27 martie voi fi sănătoasă și în putere să ajung până la Creative Dental ca să se înfăptuiască minunea.

Am ajuns, mi-am reluat poziția de divă pe scaun, crezând cu tărie că tot ce trebuie Vlad să facă este să dea cu o substanță pe brecheți, să așteptăm 5 minute și apoi brecheții să se dezlipească de dinți așa cum se dezlipește norocul de Mihai Trăistariu. Dar, surprize, surprize, fără Andreea Marin. Vlad a luat un clește fără să dea cu nici un fel de substanță făcătoare de miracole și a început să îmi smulgă brecheții. Uimitor, tot procesul ăsta nu a fost dureros, însă sunetul pe care îl scoteau brecheții pe măsură ce erau forțați să plece, era la fel de enervant ca oamenii care își aduc aminte că vor să coboare din metroul de 9 dimineața atunci când ajunge în stație. Și după ce au urcat cei care așteptau pe peron. Dar s-a reușit. Pe sine se.

N-o lăsa să se uite în nici o oglindă până când nu îi termini igienizarea a țipat Mihai din capătul celălalt către Adriana, în timp ce pe mine mă rodea curiozitatea să mă văd. Suflet hain, dar bine intenționat. După o așteptare care mie mi s-a părut că a durat milenii, mi s-a permis să mă uit într-o oglindă. Și acolo mă aștepta zâmbetul ĂLA pe care mi l-am dorit atât de mult. Era chiar el, frumosul și minunatul. Superbul și extraordinarul. El, după care tânjisem practic toată viața. El, pe care l-am așteptat atât de mult și pentru care am mâncat atât piure și am băut atâtea smoothie-uri. El, chiar el.

Dacă a meritat vă întrebați? Absolut vă răspund. Pentru zâmbetul pe care îl am acum, aș mai trece încă o dată prin experiența asta fără să ezit, doar cu condiția să nu îmi schimb doctorii. Dacă aș fi făcut asta fără să mă împingă nimeni de la spate și fără să mă încurajeze cei mai simpatici oameni de pe planetă vă întrebați? Sub nici o formă vă răspund. Concluzia este că decizia de a-mi pune aparat dentar și de a-mi purta cu mândrie brecheții a fost una din cele mai inspirate pe care le-am luat pe parcursul celor 29 de anișori ai mei. Nimic nu se compară cu sentimentul ăla care îți umple sufletul de fiecare dată când te uiți în oglindă și îți vezi dinții aliniați, curați și frumoși.

Și pentru că am vrut să marchez cumva acest sfârșit pe care îl văd doar ca pe un super nou început, am decis să mă fac oficială, adică să trec la bracketziiluimiriam.ro, chiar dacă mi-am abandonat bracketzii într-un șervețel, dar pe care urmează să îi înrămez și să îi pun loc de cinste pe pereții din Brăilița Ibiza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s