Dragoste e atunci când…

Pentru că petrec în jur de 3 ore pe zi în RATB (1 oră jumate dus, 1 oră jumate întors către și de la noul job) am timp să mă gândesc la (foarte) multe lucruri. Și cum stăteam eu ieri în 335, așteptând venirea lui Mesia, pentru că doar asta părea să fie singura șansă ca autobuzul să ajungă la stația la care îmi doream să cobor, mi-am dat seama că mi-e dor să fiu îndrăgostită. Nu să mă atragă cineva la un nivel oarecum superficial, ci să fiu îndrăgostită tâmpește de un om care să fie și el îndrăgostit tâmpește de mine. Și cum stăteam și cugetam, am început să mă întreb „Bă, Miriam! Tâmpește, tâmpește, da’ care sunt trăsăturile lu’ tâmpește ăsta?”

  1. Să mă lase în pace și să nu mă sâcâie – sa vio dir că îmi place senzația de „ce dor îmi e de el și abia aștept să îl văd”. Dacă mă suni din oră în oră să vezi ce fac, mi-ai luat tot dorul și entuziasmul și s-a dus dracu’ toată îndrăgosteala.
  2. Să își facă planuri pe termen scurt și pe termen lung cu mine – cred că nimic nu mă enervează mai tare decât răspunsul „vedem, vorbim” la o propunere de-ale mele. (Ex: Vrei să mergem la film? Vedem, vorbim). Nu, nu vedem și nici nu mai vorbim dacă ăsta e primul răspuns care îți vine în cap. Prefer un „încă nu e sigur, dar s-ar putea să ies cu băieții la o bere care se vor transforma în 10 și voi descuia ușa cu dinții când mă întorc” oricând. Dar, vreau să iasă cu băieții sâmbăta asta și week-endul viitor să meargă cu mine într-un city break. Vreau să meargă cu băieții la munte o săptămână și una cu mine la mare.
  3. Să mă lase să fiu eu și să mă accepte așa cum sunt – una din marile mele convingeri e ca oamenii nu sunt perfecți și că exact imperfecțiunile lor îi fac să fie compatibili și îi fac să își dorească să își petreacă restul vieții împreună, cu alte mici sume de imperfecțiuni în jurul lor. Din cauza (sau datorită) acestei convingeri cred că nu sunt o persoană simplă și ușor de înțeles. În esență sunt foarte mișto, am o inteligență peste medie, sunt creață, am ochii verzi și sunt prostesc de loială. Dar cred că până cineva ajunge să vadă toate astea trebuie să treacă și prin niște incertitudini de-ale mele, să înțeleagă cum funcționează un anxios și să nu discute cu mine înainte de prima gură de cafea.
  4. Să îmi accepte prietenii – nu zic acum că trebuie să îmi iubească prietenii așa cum îi iubesc eu și să își petreacă tot timpul liber cu ei, dar mi se pare foarte important să înțeleagă de ce țin eu atât de mult la ei și de ce am atâta nevoie de cafele cu prietena mea cea mai bună, de seri la Lokal cu toți minunații mei și de seri de vineri cu alți minunați ai mei.
  5. Să nu urască oameni necondiționat – fac parte dintr-un popor care mii de ani a fost alungat, hăituit, discriminat și pe care de foarte multe ori oamenii au încercat să îl extermine doar din cauză că pe Dumnezeul nostru nu îl cheamă la fel ca pe al lor. Din poporul meu au murit 6 milioane de oameni acum câteva decenii doar pentru că un geniu dement a decis asta. Spun că a fost geniu pentru că mi se pare fabulos să poți convinge milioane de oameni să urască un popor întreg și să fie de acord că Soluția Finală e cea mai bună soluție. Datorită faptului că fac parte din poporul ăsta și datorită faptului că am niște părinți absolut minunați și am avut o bunică excepțională de care încă mi-e dor uneori, am învățat că oamenii mizerabili sunt așa doar pentru că ăsta le e caracterul, nu pentru că așa le impune rasa, religia sau orientarea sexuală. Și viața mi-a demonstrat în repetate rânduri că români ca spuma laptelui fură portofele din genți în 123, că există oameni de religii diferite care au foarte mulți bani, că un homosexual îmi e alături atunci când heterosexualii uită că exist.

În țara noastră dragă, România, în anno domini 2018, eu pot să scriu pe blogul meu ce caut la un bărbat și să trezesc în inimile cititorilor mei un sentiment drăguț din spectrul „awwww… ce drăguță e Miriam și ce frumos a scris despre cum vrea ea să se îndrăgostească”. În țara noastră dragă, România, în anno domini 2018, dacă un bărbat ar fi scris cele 5 puncte de mai sus exact la fel, o mare parte din populația română a facebook-ului i-ar fi dat block, report sau i-ar fi scris în commenturi „marș în altă țară, poponar de căcat ce ești!” pentru că, nu-i așa, internetul e spațiul în care toți suntem coioși și miștocari.

În țara noastră dragă, România, în anno domini 2018, orfelinatele mustesc de copii amărâți care, cel mai probabil, nu o să cunoască niciodată cum arată dragostea pe care un părinte o poate oferi și tot aici, în țara noastră dragă, în același an, niște oameni vor cu orice preț să interzică oamenilor de același sex care se iubesc sincer să poată să se căsătorească sau să adopte unul din copiii care dorm în paturile pline de rugină cu saltele pline de jeg pe care le oferă orfelinatele.

Nu pot și nici nu cred că o să pot să înțeleg vreodată de ce trebuie cheltuiți 43 de milioane de euro din bugetul statului ca să întrebăm lumea dacă e de acord ca oamenii să nu poată să se iubească așa cum își doresc ei. Și niciodată nu am să înțeleg de ce pe unii îi interesează atât de tare ce fac oamenii în intimitatea lor și în propriile lor paturi. Dar dacă tot se dorește interzicerea prin Constituție a căsătoriilor între persoane de același sex, eu propun să se interzică și poziția misionarului, punerea de petale de trandafiri sau a prosoapelor în formă de lebedă pe pat ca să ademenești femeia în mrejele tale, a luminilor mov însoțite de mașini de fum în timpul dansului mirilor și a altor clișee oribile care mă fac să vomit puțin în gură de fiecare dată când le văd, chiar și în poze.

Dragi cititori, eu nu mă duc să votez la referendum. E prima dată în 11 ani de zile, de când am drept de vot, când nu mă duc să votez. Am fost la tot. Și la ăla pentru demiterea lui Băse, și la toate alegerile europarlamentare, prezidențiale sau locale. Ba chiar pentru alea prezidențiale am votat la ambasada din Bulgaria, că eram plecată în țara vecină și prietenă, dar tot nu am vrut să lipsesc. La ăsta nu mă duc pentru că nu vreau ca o porcărie ca asta să fie validată în vreun fel sau altul și sper din suflet să fie prezenți la vot puțin mai mult de 0%.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s