Duamna Firea, nu fi tristă, fincă e păcat!

Duamnă, ce urgie s-a abătut asupra partidului unde ești matale vicepreședinte. Sa*, mă scuzaț. Uliu, maică, cum veni viitura de sentință, bat-o-ar norocu’ să o bată. Io dat lu domnu Liviu 3 ani jumate de mititica. Ke ne fakem akuma, duamna mea dragă?

Io am dăcât trei sugestii, că știți că sunt fanu nambăr uan al mneavoastră și vin îndată în ajutor. Nici nu trebuie să îl cereți, că eu vi-l ofer. Cum faceți mneavoastră cu orașul ăsta: îi dați ce nu vrea și mai ales fără să vă ceară. Ca un fel de viol, practic, dar sigur se puate da o ordonanță să trecem cu vederea și peste asta. Dar stați că am uitat de unde am plecat. A, da. Cu soluțiile, duamna Firea. Deci fiți antenă. Vedeți, duamnă, ce joc de cuvinte am făcut? Cu antena, ca să vă aduceți aminte de vremurile bune când citeați de pe pronter știrile, sau vremurile actuale, când ai mneavuastră fani vă ridică în slăvi acolo-șa. Calambur se mai cheamă, duamna asta. Cu plăcere.

Soluția număru unu: Ducețil, duamnă, în Costa Rica, să stea cu Elena Udrea.

Știu că o să vă fie dor de dânsul, da mai bine în Costa Rica decât la mititica. Ce rimă frumoasă am făcut. Și ce mă mai râd la glumele mele. Cam cum vă râdeți și mneavoastră când vă uitați la promisiunile făcute în canpanie. „Voi rezolva problema traficului” Hahahahahaahaha! „Voi face transportul în comun gratis pentru toată lumea!” Hahahahahaha. Mă rog, pe asta ați făcut-o cumva, mai suptil,  m-am prins io. Că de când poartă ăia vestele alea albastre, tre’ să fii prost să rămâi în otobus dacă nu ai bilet. Sau mă rog, card d-ăla. Io stau, că îmi fac abonament lunar, altfel mă bârâie anxietatea. Anxietatea e atunci când ești așa, mai sperios. Mă rog, e mai mult de iegzplicat, dar nu ăsta e subiectul. Deci da, Costa Rica.

Soluția număru doi: Făcețivă că plouă și ignorați cu desăvârșire sentința.

Aiki nu mai trebuie să iegzplic că la asta sigur vă pricepeți și mneavoastră și dânsul. Știți mneavoastră cum e cu ploaia, că doar ieri la ora asta lumea înota în orașul zmart pe care îl conduceți cu atâta și atâta măiestrie. Apropos de asta, duamna. Io nunțeleg de ce e uamenii răi și vă înjură în trafic când plouă. Că bani de piscină nu au, duamna, și chiar dacă ar avea, cine are timp de așa ceva când ești corporatist from nain ciu faiv? Așa, cu canalizarea asta proastă, când e cald și dă o ploaie daia torențială de vară, lumea merge la piscină vrând nevrând. Doar din preaplinul sufletului mneavuastră. Și din preaplinul canalelor, evident.

Soluția număru trei: Anulați sentința

Da ați citit bine. Io cred că se poate, duamna. Că dumneavuastră sunteți primărița României și faceți ce vreți mneavoastră aicișa, la noi pe plantație. Și noi vă lăsăm, că doar nu om ieși la vot ca să schimbăm ceva în țara nuastră. Vedeți mneavoastră, noi suntem și genu ăla de neam de n-ar face nimic ca să schimbe ceva, nici măcar să pună o ștampilă pe o amărâtă de hârtie. Nu facem duamna nimic, dar ne place să ne plângem de ce de căcat e țara și orașul în timp ce spargem semințe, poștim o Timișoreana la doi litri și îl înjurăm pe Messi. Că știm să jucăm și fotbal. Ne-or chemat pe toți ăia de la FC Barcelona, da nu ne-am dus noi de-ai dracu’ ca să îi lăsăm să se frece cu jucătorii ăia nașpa pe cap. Noi stăm pe lădițe de bere, în fața unei mese cu mușama și ne tot dăm cu presupusul. Deci și carevasăzică, din punctul ăsta de vedere, puteți sta liniștită, duamna. Schimbați ce vreți mneavoastră și cum vreți mneavoastră că noi tot o să ne plângem, eventual și prin Piața Victoriei, dar în ziua votului, tot la ștrandul Trei Ligheane ne veți găsi.

Duamna, dacă decideți să apelați la una din soluțiile mele, maș bucura tare mult. Doar să nu o rugați pe duamna Dăncilă să spună public cine a venit cu ideea briliantă, că dânsa abia ține minte întreg numele ei, darămite să mai poată să îl pronunțe și pe al meu. Și, în plus, duamna, io vreau să rămân anonimă. Omu mneavoastră din umbră. Un consilier online, dacă doriți să ziceți așa. Online e atunci când e cu internet. Internet e… mă rog, haide că de aici știți că doar v-ați închis și redeschis pagina de facebook de nu știu câte ori.

Vivat duamna! Trăiască duamna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s