5 lucruri pe care să nu le spui ortodontului tău

Hello, hello, simpatici oameni cu sau fără bracketsi. Am făcut un pic de mind searching zilele astea pentru că simțeam nevoia să scriu, însă mi-era foarte greu să găsesc un subiect și un titlu catchy, ca să convingă lumea să dea click pe ce șeruiesc eu pe pagina de facebook. Mai ales că m-am reapucat de fumat și încă nu m-am lăsat, ca să pot să fac un nou tutorial despre cât de simplu e să te lași de fumat. Puteam să fac unul despre cât de simplu e să te reapuci, dar nu mi s-a părut suficient de interesant.

Așadar, am revenit în forță cu 5 lucruri pe care să nu i le spui ortodontului tău, chiar dacă s-ar putea să pară tentant în primă fază.

 1. Auzi, da’ cât mai țin aparatul ăsta? Că mi s-a luat de el deja
  Dacă ți s-a luat deja de aparat, tough luck. Ideea e că dinții nu își schimbă poziția și ajung să arate impecabil după o lună sau două. Când ai acceptat să îți pui aparat ar fi trebuit să știi la ce te înhami, ca să nu trebuiască să întrebi la fiecare ședință dacă de data asta ți-l dai jos. Un ortodont bun o să îți spună încă dinainte de montarea bracketsilor un timp aproximativ pe care va trebui să îl petreci cu dinții împodobiți.
 2. Nu am putut să fac „insert-parte-a-tratamentului-pe-care-trebuia-să-o-faci acasă” că nu am avut timp
  Fie că e vorba de elastice sau orice alt lucru pe care ortodontul tău spune că trebuie să îl faci acasă, atunci trebuie să îl faci acasă. Nu poți să te aștepți ca tratamentul să funcționeze fără ca tu să depui minim de efort. E ca și cum ai avea o infecție bacteriană și ai aștepta să îți treacă fără să iei antibiotice. Asta dacă nu ești Olivia Steer. Dar Olivia Steer nu îmi citește blogul, că nu am scris despre extract de coada șoricelului.
 3. Mă deranjează bracketul ăsta. Crezi că putem să îl mutăm?
  Bracketsii sunt puși pe o anume parte a dintelui cu un scop. Că așa funcționează fizica. Nu sunt puși fără noimă, unde i se pare ortodontului tău mai estetic. Trebuie să fie poziționați astfel încât să tragă sau să împingă dinții într-o parte sau alta.
 4. Și chiar nu pot să mănânc deloc alune cu bracketsi de ceramică?
  Ba da, poți. Și cunosc o dovadă vie care mănâncă Bake Rolls și absolut orice îi vine în cap.Poți, dar riști. Riști să ți se spargă vreun bracket și să trebuiască să îl înlocuiești, ceea ce nu numai că te va costa mai mult ca o pungă de alune, dar îți va încetini și evoluția tratamentului. Și așa se mărește timpul de care spuneam la punctul 1.
 5. Și pot să îmi dau acum jos aparatul și să fie OK?
  Tu poți să îți dai oricând vrei tu aparatul. În cazul în care ești minor, atunci și părinții tăi trebuie să vrea asta, dar, în principiu, tu îți poți da jos aparatul absolut oricând dorești. Dar, să se știe de la mine citire, că e nașpa și de căcat să îți dai jos aparatul înainte de vreme, pentru că o să ajungi la un moment dat să vrei să ai iar dinții drepți și o să ajungi să îți pui iar aparat dentar și, uite așa, o să faci în mulți ani ce puteai să faci în mai puțini.

Așadar, dragilor, dacă aveți dinții drepți sper măcar ca v-a amuzat acest articol (și sper că știți și că sunt mega, dar mega geloasă pe voi), iar dacă aveți  bracketsi frumoși și simpatici, nu uitați de aceste 5 reguli de aur. Dacă vă mai vin și alte idei, simțiți-vă îndreptățiți să comentați. Asta pentru că sunteți.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s